skilsmässa Stockholm

Nu när äntligen pandemin är över hoppas man ju att alla ska må bättre. Hur gör du för att må bra? Det gäller att inte lyssna för mycket på nyheterna, det är bara dysterheter som kommer där. Nä, istället borde man göra något som man mår bra av. Det kan ju vara sådant som att träna mer, då blir man snygg samtidigt som man mår bra. Det kan vara att ta en promenad i vårljuset som har kommit tillbaka nu.

Men vad gör man om man har hjärtesorg? Skilsmässorna ökar, får man höra på radion. Hur många skilsmässor handlar det om? Jag hittar svaret på SCB:s hemsida. De skriver att 2020 var det 25 619 skilsmässor i Sverige. Man kan ju undra vad pandemin har gjort om det är ännu fler skilsmässor nu när pandemin är över.

Borde finnas fler äktenskapsrådgivare

De skriver också att det tar i medeltal 11, 5 år innan paren gör en skilsmässa. Med tanke på att medeltalet för äktenskapens längd är så pass lång som 11,5 år, så kan man ju dra slutsatsen att man inte ger upp så lätt. Om medeltalet är kring 11 år, så kanske man håller ihop så länge som barnen är små.  Har du sett Bonusfamiljen som gick ett tag på SVT? Det handlade om en familj som hade bonusbarn och en massa andra som hade nya makar. Men mest handlade det om en bonusfamilj som hade barn från tidigare förhållanden och om vad de tidigare paren hade det. Ett par gick regelbundet till en äktenskapsrådgivare. Man kan ju tycka att det borde hjälpa äktenskapen att hålla livet ut.  Kanske fler äktenskapsrådgivare skulle kunna hjälpa par att hålla ihop?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.