golvslipning huddinge

Funderar du på om du ska skaffa nytt golv eller om du ska slipa om det? I så fall kan vi verkligen rekommendera dig att slipa om golvet istället för att köpa ett helt nytt golv. Här ger vi några fördelar med att slipa om golv istället för att lägga nytt:

  1. Det är billigare att slipa om golv. Att slipa om golv kostar mellan 20-40.000 kronor. Att lägga ett helt nytt golv kan kosta mellan 2000-5000 kronor/kvadratmeter.
  2. Du kan dra av för rot avdraget om du slipa om golvet.
  3. Det är mer miljövänligt att slipa om golv än att lägga ett helt nytt golv.
  4. Det går snabbare att slipa om ett golv än att lägga på ett nytt.
  5. Dagens slipmaskiner dammar mindre än förut, de är snabbare än förut och du får minst lika fina och nästan nya golv med en golvslipning.
  6. Med en behandling av golvet efter golvslipning så får du väldigt fina golv.

Behandla golvet efter golvslipningen

Efter en golvslipning är det mycket viktigt att behandla golvet med något medel som till exempel lack, olja, hårdvax eller lut. Lut på golvet gör det ljusare så det kan man behandla det med. Men har du exempelvis ett golv i köket så är lack bland det bästa medlet att behandla köksgolvet med. Lack skyddar golvet mot spill. Och i köket är det ju meningen att man ska kunna få fläckar av vatten och mat och ändå ska golvet vara skyddat. Lack på köksgolv hjälper till att skydda det.

Behåll utseendet på träet där du kan

I vardagsrummet är man oftast inte lika rädd för spill och fläckar. Har du en fin parkett i vardagsrummet kan hårdvax eller olja vara bättre. Då ser du de fina ådringarna i golvet bättre. Oljan tränger in i den nyslipade ytan och gör träet mer beständigt. Det gör att du kan njuta av parketten på ett bättre sätt och hårdvaxen skyddar ytan mot skrap mot ytan till exempel om du flyttar på möbler.

Lämna ett svar