Drömmen om att flytta ut på landet och bygga Laduhus

Har du också funderat på att flytta ut till landet? I och med pandemin har många börjat omvärdera sitt storstadsliv och kanske tänker att om man ändå ska jobba hemifrån så kan man lika väl flytta ut på landet. Det som ju förut hindrade en att flytta ut på landet var ju det där med att få ett jobb, som man ville ha. Oftast fanns ju bara de attraktiva jobben i storstäderna. Men om det nu är möjligt att arbeta på distans…. varför inte arbeta på distans och bo flott och stort och fint på landet?

Så kan man bygga Laduhus

Den senaste trenden är att bygga Laduhus. Ett Laduhus ser i stort sett ut vad det låter som; ett hus som till sin största utformning ser ut som en lada, men som förstås inte är det. Däremot har fasaden lånat formen av ett laduhus. Sedan kan man om man vill, designa laduhuset så att det får unika drag, som till exempel en utbyggnad vid ena gaveln, eller takfönster. Det har ju varit fullt möjligt under de senaste 40 åren att bygga nya hus med hjälp av moduler. Då har man beställt huset som kommer i delar. Sedan bygger man ihop de olika delarna. Så att det blir ett hus till sist. Oftast kan man välja hur färdigt man vill ha huset; antingen endast skalet av huset, eller så att det är ett nyckelfärdigt hus.

Välj själv form och viktiga funktioner

Men till skillnad från andra husbyggare kan man även välja olika form på Laduhuset, och också olika funktioner på alla delarna på Laduhuset. Nu vet jag inte helt säkert hur det går till. Jag har bara läst om det, så jag vet en del om det i teorin, så att säga. Men som jag har förstått det så ska man kunna välja vilket slags material som taket ska ha. Hur Laduhuset ska värmas upp. Hur många våningar som man vill ha på sitt Laduhus. Vilka material som man vill ha invändigt. Tänk dig till exempel tt du vill ha ett helt miljövänligt hus, som värms upp av solen? Som har solpaneler på både hustak och delar av fasaden? Tänk om man vill ha ett passivt hus, som är så pass väl isolerat att man knappt behöver någon annan uppvärmning än en kamin? Då kan du bygga precis som du alltid har drömt om att bygga ditt egna hus.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.